ZEILTOCHTEN

Deze zomer weer volop zeiltochten. Meezeilen op de zondagen, voor je eigen gezelschap alle dagen van de week.

Zeiltochten over de FRIESE MEREN met HISTORISCH SCHIP

Samen met de schipper en fokkemaat zeil je met de 179 jarige boeier  ‘Tjet Rixt’ over de meren en door de sloten van midden Friesland. Een zeiltocht samen met je vrienden, relaties, familie of collega’s. Eenmaal aan boord krijg je de kans om zelf de zeilen te hijsen, zelf aan het roer te staan, fokkemaat te zijn, kortom een geweldige ervaring!

Voor een gezelschap tot 8 personen is de boeier uit 1843, eigendom van het Zuiderzeemuseum, uniek. Is je gezelschap groter dan 8 personen dan verwijzen we je graag naar onze collega’s van Vaarevents in Terherne of Friesland Zeilen in Sneek. Zij varen met Friese zeilpramen en skûtsjes.

Ben je alleen of met z’n tweeën dan kun je in juli, augustus en september meezeilen. Dan hebben we individuele opstaptochten op zondagmiddag. Bij Vrije Opstapdagen vind je meer info.

Reserveer hier

 

Details over onze zeiltochten door Friesland

Zeilen met de boeier ‘Tjet Rixt’ is gegarandeerd een dag met belevenis. Je bent verzekerd van veel bekijks als je samen met de schippers met dit schip op het Sneekermeer verschijnt. Het is het oudste nog varende schip van Europa en is eigendom van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen.

Een zeiltocht begint met uitleg over zeilen met de “Tjet Rixt”. Iets over de geschiedenis van boeiers en uiteraard veiligheidsinstructies. De zeiltocht gaat daar waar de wind waait, is het een zacht briesje dan is het Sneekermeer favoriet. Als het stevig waait zeilen we eerst in op de meertjes achter Terherne om daarna het Sneekermeer op te gaan.

Zeiltochten met zeilschip tjet rixt

De opstapplaats is “Varend Friesland” aan het Kupersleantsje 9 in Terherne.
In overleg kan de ‘Tjet Rixt’ ook ergens anders liggen.

Meestal zijn de zeiltochten een dag, middag of soms een avond. Uiteraard te combineren met andere activiteiten of een lekker etentje. Maximaal kunnen 8 gasten mee (en 2 bemanningsleden). 

Inlichtingen bij Tolke de Boer van Varend Friesland, tel. 0566-652372 of info@varendfriesland.nl

Prijzen, incl. 9% BTW, opstapplaats Terherne

  • Boeier ‘Tjet Rixt’ met bemanning, hele dag € 787,50
  • Boeier ‘Tjet Rixt’ met bemanning, halve dag € 525,00

‘Friese Meren’ arrangement

Een middag zeilen op het Sneekermeer, Jentsjemar en waar de wind ons brengt met de boeier ‘Tjet Rixt’. En aansluitend een origineel Frysk diner in ’t Schippershuis, restaurant in Terherne.

Ingrediënten, prijs op aanvraag.

  • Zeiltocht de boeier Tjet Rixt incl. bemanning over de Friese meren
  • 3 consumpties aan boord
  • Stevige borrelhap van Friese kaas en turfgerookte worst
  • Frysk diner in Restaurant ’t Schippershuis*
  • Gebruik zeilkleding en reddingsvest

Chef-kok Mark van Noord werkt graag met de mooiste producten, en bij voorkeur met Fryske streekproducten. Het meest trots is hij dan ook op het (h)eerlijke rundvlees van onze eigen koeien. Bij het dorp Broek, worden de koeien op biologische wijze gehouden in natuurgebied Trijntje Wiel; tussen de weidevogels, in een kruiden- en bloemrijk grasland.

Mark maakt van al deze mooie streekproducten een smakelijk 3 gangen diner, uiteraard op verzoek ook vegetarisch.

Het arrangement kan natuurlijk veranderd en uitgebreid worden; met een overnachting, hele dag zeilen, lunch aan boord, diner a la carte, workshop schilderen.