VAARTOCHTEN

In Zomer 2022 volop vaarplezier voor kleine gezelschappen.

Varen in Friesland met klassieke motorjachten;

Voor een rondvaart of een vaartocht hebben we prachtige klassieke motorschepen.
Varend Friesland vaart met de volgende schepen;

Rondvaarten en vaartochten in Friesland over de Friese meren;

Met familie, vrienden, collega’s of vrienden een vaartocht in Friesland maken met de klassieke schepen van Varend Friesland. In de Schepenhal van Varend Friesland in het Friese Terherne liggen pareltjes, oud en nieuwer.

Met de notarisbootjes Juntien en Grietto vaar je met 6 of 5 personen maximaal.  In overleg maken we vrijblijvend een vaarvoorstel. Dit kan zijn een korte tocht naar een mooie dinerlocatie, een lunchbreak op het water, een vaartocht door kleine watertjes met een vogelaar, een zonnige tocht met thee en Fries gebak (Oranjekoek), of een verrassingstocht voor je lief.Ons vaargebied zijn de wateren en dorpjes in midden Friesland en de stad Sneek. Bijv. het Sneekermeer, de Joustervaart, door Goingarijp, de Meinesloot, de Terhernster Poelen.

  • Met de Juntien brengen we ook elk jaar veel bruidsparen naar het kerkje midden in Terherne, een populaire trouwlocatie. Voor trouwplannen kun je contact opnemen met Suzanne Kloosterman van de Tsjerke.
  • De Grietto is een juweeltje uit 1927; eigenlijk vraagt dat om dames met een hoed. Uiteraard serveert de schipper een kopje thee met een Frysk dumke.
  • Met de Bodensee maken we de meeste vaartochten. Tochten met max. 10 personen, ter ere van…… vul maar in: vriendinnnendag, verjaardag van vader, relatiebeheer, bedrijfsuitje. Soms knopen we er een excursie aan vast, een fietstocht of een etentje.

Meer informatie over onze vaartochten in Friesland? We helpen je graag verder!     Bel ons voor meer info

Vrijblijvend maken we een vaarvoorstel.

Onze schepen varen van het vroege voorjaar tot de late herfst. Even kijken welk schip past bij het seizoen en te verwachten weer. De afgesproken tochten gaan altijd door, behalve als onze schipper het, weersgewijs, niet verantwoord vindt.

Prijzen incl. 9% BTW per uur
De vaartochten zijn minimaal 2 uren, altijd met schipper.

  • Bodensee  – € 87,50
  • Grietto – € 71,50
  • Juntien – € 71,50

Vrije opstapdagen;

Ben je met z’n tweeën of drieën vaar dan mee met de Vrije Opstaptochten. In de maanden juli, augustus en september zijn er rondvaarten met de Bodensee op dinsdag- en donderdagmiddag.

Fries schippersarrangement met de Bodensee;

Vaar vanuit Terherne mee met een klassiek schip over de Terhernster Poelen, it Droeche Gat, de Zijltjessloot, de Lijkvaart, en verder. Ontdek met de schipper de onbekende plekjes in Friesland.

De schipper van de Bodensee, gebouwd in 1930 in Zwitserland, laat je genieten. Met daarbij een lekker drankje en hapjes van ’t Schippershuis. Op de Schippersplank ligt stoere Fries droge worst, Friese kazen, broodsoorten met diverse smeersels en nog veel meer hartige snacks.

Ingrediënten van het Fries Schippers arrangement;

  • Middag, 2 ½ uur varen met max. 10 personen
  • Drankjes met Schippersplank aan boord
  • Prijs is afhankelijk van de grootte van het gezelschap op aanvraag.

Dit arrangement is uit te breiden met een etentje, een workshop schilderen met ‘Kloeke Klodders’, een fietstocht, noem maar op.