Zeilpraam “Brânizer”

Type: Nije Sylpream
Bouwjaar:        2002
Capaciteit:       12 personen
Bemanning:    schipper en fokkemaat
Vaargebied:    Friese meren
Vaarperiode:  van 15 maart-1 november
Opstapplaats: Havenresort Terherne, andere opstapplaats in overleg
Tochten:          dag, middag of avond, geen overnachtingen
Vrije opstapdagen: (mei, juni, juli,augustus): woensdag 15.00-17.30 uur

 

De pramen waren vroeger de tractor en wagen voor de boeren in het waterrijke Friesland. Boeren hadden hun land op de eilanden en vervoerden hooi, koeien en werktuigen met deze pramen. In elk dorp was wel een smid die ze bouwde. Dus elk schip was anders. Voor de huidige fanatieke zeilers was dat lastig wedstrijdzeilen.

In 2002 is er een nieuwe zeilpraam getekend. Nu varen er 20 Nije Sylpreamen, precies gelijk en even veel zeiloppervlak. Dus een eenheidsklasse als de valken zijn gebouwd. De Brânizer is een Nije Sylpream. 11 meter lange met een grote kuip met banken om te zitten. Naast schipper en fokkemaat kunnen nog 12 gasten mee.

ArrangementenPraktische zakenPrijsoverzichtUitermate geschikt voor
ARRANGEMENTEN ZEILEN

Zeiltocht met bemanning – 10.00-17.00 uur: Met zeilpraam “Brânizer” en bemanning zeilend over de Friese meren, vertrek vanaf Havenresort Terherne of opstapplaats in overleg. Heerlijk zeilen met maximaal 12 personen, zelf aan de vallen en schoten sjorren en natuurlijk zelf aan de helmstok!

 • Voor gezelschappen tot 100 personen

We hebben twee voorbeeldarrangementen. Graag maken we voor u een passend vaarvoorstel.

Sneekermeer – arrangement – 10.00-17.00 uur: Een dag heerlijk het water op. Na de ontvangst in onze schipperskamer gaat u aan boord voor een zeiltocht over de meren rondom Terherne. Rond het middaguur gaan we voor anker of leggen we aan bij een gezellig café voor een lekkere lunch. Na de lunch kunt u eventueel zelf aan het roer staan. U kunt de hele dag ontspannen aan boord vertoeven, maar u mag ook actief meedoen met het zeilen! De ervaren bemanning kan u prachtige verhalen vertellen over de omgeving en de historie van o.a. het skûtsjesilen. Bij terugkomst in de haven nemen we gezamenlijk een Friese beerenburg om op de goede vaart te proosten. Meer dan 12 personen? Dan organiseren wij samen met collega schippers extra skûtsjes, tot maximaal 100 personen.

 • Gebruik zeilkleding en reddingsvest
 • Glaasje Beerenburg
 • Stevige borrelhap van Friese kaas en turfgerookte worst
 • 3 consumpties aan boord
 • Lunch aan wal
 • Ontvangst met koffie/thee en oranjekoek

Zoutepoel – arrangement – 13.00-19.00 uur: Beleef een unieke zeilervaring! U maakt een prachtige vier uur durende tocht over de Terhernster en Terkaplester Poelen en steekt het Sneekermeer over. U gaat actief aan de slag met het roer, lijnen, zwaarden en zeilen. Rond 17.00 uur bent u terug bij Terherne Haven. De barbecue staat dan al klaar, om zelf lekker te barbecueën. Bij grote gezelschappen komt de slager om te barbecueën. Een heerlijke middag zeilen, zelf actief meedoen en als extra een afsluitende luxe barbecue! Exclusief de drankjes bij de barbecue

 • Zeiltocht incl. bemanning over de Friese meren
 • 2 consumpties aan boord
 • Relaxte barbecue in/bij de Schipperskamer
 • Gebruik zeilkleding en reddingsvest

 

ARRANGEMENTEN ZIJN, WAAR NIET AL INBEGREPEN, AAN TE VULLEN MET:

 • Ontvangst met koffie/thee en Friese oranjekoek à € 5,75 p.p.
 • Fries plateau (diverse Friese kazen en worst) à € 5,25 p.p.
 • Diner, Captainsdiner of Barbecue, vraag een offerte aan.

PRAKTISCHE ZAKEN

De zeilpraam is geschikt voor jong en oud. Tijdens de zeiltocht zit in de kuip of je zoekt je plek bij de schipper of fokkenist. Om de fokkeschoot te bedienen, de zeilen te hijsen, de zwaarden te laten vallen of om aan het helmhout te staan.  Draag daarvoor gemakkelijke kleding en (sport)schoenen. Geen leren zolen of naaldhakken. Voor iedereen is er een comfortable zeilpak en een ‘automatic’ reddingsvest.

PRIJSOVERZICHT:

Zeiltocht met bemanning – Een hele dag zeilen: € 510,-  Een middag: € 395,- (maandag t/m vrijdag), dagdeel zaterdag en zondag € 470,- prijs per schip. Een avonddeel € 275,00.

Sneekermeer dag-arrangement – Arrangementsprijs vanaf € 71,25 per persoon o.b.v. van 12 personen per schip.

Zoutepoel middag-arrangement – Arrangementsprijs vanaf € 57,25 per persoon o.b.v. groep 12 personen per schip.

Op zaterdagen geldt een toeslag van € 10 p.p.

* Alle prijzen zijn inclusief BTW.

UITERMATE GESCHIKT VOOR:

Een zeiltocht met ons skûtsje is zeer geschikt voor;

 • Familie- of vriendenuitje
 • Bedrijfsuitje
 • Teambuilding

U kunt natuurlijk ook zelf een vaarvoorstel doen, dat kan per email naar: info@varendfriesland.nl  – of gewoon even bellen voor de mogelijkheden – 0566-652707

 

 

You may also like...