BEDRIJFSUITJES

In 2021 verzorgt Varend Friesland bedrijfsuitjes alleen als dit volgends de RIVM coronamaatregelen kan.

Een bijzonder bedrijfsuitje: Zeilen op de Friese meren met een zeilschip uit 1843.

Exclusief uitje met relaties of bedrijf tot 8 personen.

Boeier ‘Tjet Rixt’ is de hardzeiler uit de 19e eeuw
Een zeiltocht op de Friese meren met een 178 jaar oud schip, de boeier ‘Tjet Rixt’, een unieke ervaring als deze maakt een blijvende indruk. In 1843 speciaal gebouwd om de zeilwedstrijd op het Sneekermeer, de Hardzeildag tijdens de Sneekweek te kunnen winnen.

Samen met schippers ervaar je dit magnifieke schip. Zelf aan het roer staan, de fok bedienen, het zeil hijsen; een dag vol actie.

“Geef ons een handvol gasten en wij verzorgen een dag om nooit te vergeten”


Wilt u ook een bijzonder bedrijfsuitje organiseren? Neem vrijblijvend contact op.           Bel voor meer info


Details over bedrijfsuitjes

Essentieel voor een succesvol team uitje is een goede organisatie, die zorgt voor een juiste planning, kloppende afspraken en leuke onderdelen. Tolke de Boer van Varend Friesland kan dit als geen ander en zorgt voor de ideeën en een goede uitvoering, passend bij het bedrijf. Varend Friesland heeft al 22 jaar ervaring in het organiseren van bedrijfsuitjes op skûtsjes.

Voor een zeiltocht met de boeier ‘Tjet Rixt’ maken we altijd een vaarvoorstel passend bij jullie wensen en sfeer. Afsluitend staat er bijvoorbeeld in één van de vele Terhernster restaurants een lekker diner klaar, wacht Dorien van de Kloeke Klodders jullie op voor een workshop schilderen, bezoek je een wijnproeverij of …..

Voor een Fries relatiegeschenk is een Beerenburg kruik met koperen etiket met de bedrijfsnaam een must.

We hebben een vaar arrangement, de Friese Meren, samen met restaurant ’t Schippershuis in Terherne.

Friese Meren arrangement

Een middag zeilen op het Sneekermeer, Jentsjemar en waar de wind ons brengt met de boeier Tjet Rixt. En aansluitend een origineel Frysk diner in ’t Schippershuis.

Prijs op aanvraag, dit wordt mede beïnvloed door het aantal varensgasten.

Ingrediënten:

  • Zeiltocht de boeier Tjet Rixt incl. bemanning over de Friese meren
  • 3 consumpties aan boord
  • Stevige borrelhap van Friese kaas en turfgerookte worst
  • Glaasje Beerenburg op de kade
  • Frysk diner in Restaurant ’t Schippershuis*
  • Gebruik zeilkleding en reddingsvest

* Chefkok Mark van Noord werkt graag met producten uit de streek. De meeste groenten worden geleverd door lokale leveranciers. Het rundvlees  komt van het Fries weiderund, die grazen in het natuurgebied Tryntjewiel bij Joure. De koeien scharrelen hun eten uit het natuurgebied, grassen, kruiden enz. Daarnaast worden ze voor 20% bijgevoerd met biologische supplementen. Dit geeft tevreden koeien en vlees van topkwaliteit.

Mark maakt van al deze mooie streekproducten een smakelijk 3 gangen diner, uiteraard op verzoek ook vegetarisch. Het arrangement kan natuurlijk veranderd en uitgebreid worden; met een overnachting, hele dag zeilen, lunch aan boord, diner a la carte, workshop schilderen.

Prijzen zijn incl. 9% BTW, opstapplaats Terherne:

  • Boeier “Tjet Rixt” met bemanning, hele dag € 787,50
  • Boeier “Tjet Rixt” met bemanning, halve dag € 525,00

Ook voor grotere gezelschappen kunnen we een vaartocht organiseren. Voor bijvoorbeeld 30 personen of meer. Dit doen we samen met collega’s, die varen met zeilpramen en skûtsjes.